Sedum Bakke 1182X688

Sedumbakker - alt-i-en løsning

Et danskudviklet og danskproduceret bakkesystem til grønne tage

Færdige sedumbakker til grønne tage

Opbygningen af et grønt tag består af flere lag, typisk geotekstil, drænplader, en speciel letvægtssubstrat og planter. Det kan være en udfordring at håndtere alle de enkelte dele, når der arbejdes højt oppe på tage, hvor de lette materialer er svære at styre i blæsten. Og tilmed er arbejdet ofte meget tidskrævende.

Med baggrund i ovenstående udfordringer, introducerede Dansk Sedum en alt-i-en bakkeløsning i 2016. Selve vækstproduktionen af sedumdæklaget havde vi helt styr på via vores flerårige produktion af færdige sedummåtter. Så kræfterne blev sat ind på udvikling af en bakke, der både fungerer som transportbakke og dræn- og vandreservoirplade og samtidig kan placeres direkte på tagmembranen som en blivende del af det grønne tag.

Effektiv sedumbakke med alt samlet i ét produkt

Resultatet er blevet et unikt bakkesystem, som enkelt og hurtigt kan udlægges direkte på tagmembranen. Sedumbakkerne har fra starten et flot og stærkt sedumplantedække, der pryder det grønne tag med sine mange artsvarianter fra dag ét.

Bakkerne er produceret af regenereret HIPS plast, som er meget modstandsdygtigt over for varme- og kuldepåvirkninger. Bakkernes design sørger for at der er et effektivt dræn- og vandreservoir med indbygget forsinkelseseffekt. Vækstmediet i bakkerne er et specielt letvægtsjordsubstrat baseret på pimpsten som er beplantet med sedumplanter.

  • Produktionen af de færdige sedumbakker foregår på et automatiseret produktionsanlæg, der effektivt håndterer alle processer, lige fra udlægning af ukrudtsbeskyttende dug på marken, til opfyldning af substratjord og såning af sedumfrø, i én arbejdsgang. Det giver en effektiv og miljøvenlig produktion, der udleder minimal CO2. Produktionen foregår i tæt samarbejde med Megagræs i Gørlev, som har sine marker tæt på Tissø ferskvandssø, hvor de har tilladelse til at hente vand til vanding. Derfor spares der på vores drikkevandsressourcer. Der anvendes ikke sprøjtemidler i produktionen.
  • Når sedumbakkerne står fuldt blomstrende på marken, samles de på paller og leveres direkte til byggepladsen, hvor de skal placeres på taget indenfor 48 timer. Sedumbakkerne kan leveres i perioden fra april - oktober, afhængig af vejrforhold.
  • Bakkemateriale: Hips 90% regenerat Bakkemål LxBxH: 370 x 570 x 60 mm Byggehøjde: 60 mm + planter Vægt, vandmættet: Maks. 50 kg/m2 Maks. vandoptagelse: 25 liter/m2 Vegetation: min. 5-9 sedumarter Afløbskoefficient i hht. FLL: C=0,4
  • Den moderne danske produktion giver en god og ensartet kvalitet med et varieret antal hårdføre sedumarter, der alle er tilpasset det nordiske klima. Fremgangsmåden i produktionen sikrer et ensartet resultat, hver gang. Den specielle letvægtssubstrat er testet og godkendt i hht. de tyske FLL og RAG guidelines. Den færdige bakke med planter er desuden brandtestet efter BRoof (t2) og har bestået denne test.
Sedumbakker1800x1350

BGreen-it Sedumbakker er et danskudviklet og danskproduceret bakkesystem

Planter Til Intensive Tage 1182X688

Har du specifikke ønsker?

Så er vi gerne behjælpelige med dette. Ring og få en uforpligtende snak omkring mulighederne for at designe den løsning, der passer til dine specifikke ønsker og behov

Kontakt Dansk Sedum